Хто керує Луганщиною замість Москаля

Хто керує Луганщиною замість Москаля

Раніше Москаль залишав цього чиновника замість себе, коли кудись їхав

Обов'язки голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації виконує заступник Юрій Клименко.

Про це Донбас.depo.ua заявив радник губернатора Денис Денищенко.

"Виконуючий обов'язки - Юрій Юрійович Клименко. Він заступник якраз по обороні, по зв'язках з силовиками. Зважаючи на ситуацію в нашій області, Геннадій Геннадійович завжди залишав його, коли виїжджав. Потрібно адекватно реагувати на ті загрози, які є в нашій області", - зазначив він.

Він також розповів, що Москаля вже немає на Луганщині.
"Геннадій Геннадійович був у відпустці останні два тижні і ось вчора вже їхав на роботу. І його повернули. Він вже був у Харківській області, але його попросили приїхати до Києва на нараду і там прийняли таке рішення", - говорить Денищенко.

Він поки не зміг назвати можливі кандидатури на заміну Москаля, але сумнівається, що це може бути нардеп і колишній регіонал Сергій Дунаєв, про якого зараз говорять як про можливого кандидата.

"По Дунаєву - це качка. Її кинули в "ЛНР". Я, природно, не можу стверджувати про це на 100%, але на 99% - це неправда. Тому що Дунаєв ... м'яко кажучи людина не з проукраїнськими настроями, тому я вважаю, що це качка. Упевнений, що це навіть не розглядається. Це розпускають ці чутки ті люди, яким це вигідно", - вважає він.

Кандидати на крісло голови області поки не відомі.
"Мені вам важко сказати, тому що рішення було прийнято досить швидко в силу тих подій, які відбулися в Закарпатті. Рішення приймає Президент, а я ж з ним безпосередньо не спілкуюся", - говорить Денищенко.

Він додав, що зміна губернатора може позначитися на Луганщині.
"На якийсь період це послабить адміністрацію, бо Геннадій Геннадійович - це зубр, або як його назвати. Людина з величезним досвідом, з величезними комунікаціями. Це людина, яка могла послати міністра кудись подалі і вирішити питання. Людина, яка могла приймати серйозні політичні рішення в рамках області. Новій людині, яка прийде, йому потрібно буде вникнути в ситуацію. Йому потрібно буде познайомитися з людьми, розібратися тими проблемами, які є. Тому, на якийсь період може бути ослаблення деяких вертикалей", - вважає Денищенко. На його думку, керівників рівня Москаля в Україні мало.

Як повідомляв Донбас.depo.ua, перший заступник голови "Блоку Петра Порошенко" Ігор Кононенко заявив, що голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль став новим головою Закарпатської облдержадміністрації.  Офіційно ані Москаль, ані його прес-секретар це не коментують, указу на сайті Президента ще немає.