Хто ж ви, містер Йовбак?

Хто ж ви, містер Йовбак?

У соцмережах новий тренд — "Йовбак". Виник він завдяки чоловікові у спортивних штанях, який чомусь зі зброєю у руках опинився на місці перестрілки у Мукачевому, пише 24tv.ua.

Чоловік у спортивних штанях і камуфляжній куртці відправив у відставку всіх "тітушок" України. Завдяки йому їх тепер називають "йовбаками". Микола Йовбак потрапив у об’єктив камери на місці Мукачівської перестрілки. У МВС запевнили — це міліціонер, який не встиг перевдягнутися у форму.

Місцеві жителі із заявою не погодилися — розповіли журналістам, що Микола Йовбак є людиною нардепа Ланя.

Соцмережі на неправду від МВС відреагували миттєво. "Тітушок" нинішньої влади охрестили "йовбаками". Головним "йовбаком" країни призначили міністра Авакова. Спортивні штани у поєднанні з камуфляжем оголосили офіційною формою закарпатської патрульної поліції. Після цього прес-центр МВС заперечив, що Йовбак – працівник органів.

Але інтернет-користувачів не зупинити. Мультик "Посіпаки" назвали "Йовбакі". Українців заспокоюють, що він береже їхній сон. У Facebook з’явилося одразу кілька спільнот закарпатця. Найвідомішу сторінку лайкнуло вже майже чотири тисячі людей. Нарешті після всіх жартів Микола Йовбак вирішив особисто пояснити, хто він такий.

Я — помічник дільничого інспектора. Я не є ніякою "тітушкою",
— наголосив "батько" мему.

На місці перестрілки він опинився випадково, виявляється, шукав брата. Але після інтерв'ю загадок навколо Йовбака не поменшало. Наприклад, він пред'явив посвідчення працівника ЗМІ, яке у місцевій спілці журналістів назвали недійсним. Схоже, український інтернет ще чекає хвиля мемів з підписом "Хто ж ви, містер Йовбак?".