Кількість російських військ на Донбасі знизилась, - Тимчук

Кількість російських військ на Донбасі знизилась, - Тимчук

Після взяття російсько-терористичними військами Дебальцевого в лютому спостерігається різке зниження кількості регулярних військ Росії на території Донбасу.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав нардеп та керівник групи "Інформаційний сопротивление" Дмитро Тимчук.

"Після Дебальцевської операції в лютому ми спостерігаємо різке зниження кількості регулярних військ РФ (у вигляді батальйонних і ротних тактичних груп, сформованих на базі різних підрозділів і частин ЗС РФ) на Донбасі. Основна частина діючих на сьогодні російських військовослужбовців перебуває у складі диверсійно-розвідувальних груп ГРУ, а також у ролі військових інструкторів в навчальних центрах і офіцерів в органах управління", - повідомив Тимчук.

Він також додав, що схожа ситуація спостерігалася і у вересні 2014 року після захоплення терористами Іловайська.

"Алгоритм зрозумілий: у періоди широкомасштабних наступальних дій, які бойовики не можуть вести самостійно, Росія оперативно вводить на Донбас свої підрозділи, на які і лягає основний тягар виконання бойових завдань. Після закінчення операції війська виводяться, на Донбасі залишається необхідний мінімум", - наголосив Тимчук.

За словами народного депутата, наразі саме в прикордонних районах зосереджена основна частина російських батальйнно-тактичних груп.

Нагадаємо, що напередодні Дмитро Тимчук інформував про те,які завдання зараз поставлені перед керівниками терористів.

Він також повідомляв, що бойовики сформували три основні ударні групи для повномасштабного наступу.

Джерело: http://ipress.ua/