Кабмін звільнив керівників усіх залізниць

Кабмін звільнив керівників усіх залізниць

Кабінет Міністрів України звільнив начальників Придніпровської, Південної, Південно-Західної, Одеської та Львівської залізниць. Про це повідомляють "Спектр Новости" з посиланням на Урядовий портал в розпорядженнях №29-р, №30-р, №31-р, №32-р, №33-р.

«Звільнити Федорка Івана Петровича від виконання обов'язків начальника державного підприємства «Придніпровська залізниця» у зв'язку з переходом на іншу роботу... Звільнити Тягульського Володимира Григоровича від виконання обов'язків начальника державного територіально-галузевого об'єднання «Південно-Західна залізниця» у зв'язку з переходом на іншу роботу... Звільнити Уманця Миколу Григоровича з посади начальника державного підприємства «Південна залізниця» у зв'язку з переходом на іншу роботу... Звільнити Бойка Григорія Анатолійовича з посади начальника державного підприємства «Одеська залізниця» у зв'язку з переходом на іншу роботу... Звільнити Піха Богдана Петровича з посади начальника державного територіально-галузевого об'єднання «Львівська залізниця» у зв'язку з переходом на іншу роботу», - йдеться у документах.

Як відомо, Донецьку залізницю через військові дії поділили між Придніпровською та Південною.

Звільнення пов'язані з реформуванням «Укрзалізниці». З жовтня 2015 року замість Державної адміністрації залізничного транспорту України «Укрзалізниця» було створено публічне акціонерне товариство «Українська залізниця». Створення компанії покликане об'єднати залізниці в одну структуру. У зв'язку з цим окремі держпідприємства, якими є залізниці, будуть перетворені на дирекції з управління інфраструктурою. При цьому окремі бізнеси, пов'язані з вантажними та пасажирськими перевезеннями, будуть відокремлені.