Кадиров прирівняв порушників ПДР до терористів

Кадиров прирівняв порушників ПДР до терористів

Глава Чечні Рамзан Кадиров зажадав від порушників правил дорожнього руху оплачувати штрафи протягом однієї години. При невиконанні цієї вимоги машину порушника відправлять на стоянку, а за добу - на продаж.

Якщо порушник не представить квитанцію про оплату штрафу протягом доби, його автомобіль буде виставлений на продаж, йдеться у повідомленні на сторінці Кадирова у соцмережах за підсумками зустрічі з членами уряду республіки, депутатами парламенту, головами районів і населених пунктів, керівництвом республіканського МВС і духовенством, передає depo.ua.

"Ми заявили, що водій, який свідомо порушує правила дорожнього руху, представляє суспільству таку ж загрозу, як терорист. Боротьба з цим явищем з сьогоднішнього дня стає загальнонародним завданням", - заявив Кадиров.

"Береться під жорсткий громадський контроль розслідування ДТП з людськими жертвами. Посадова особа, з вини якої відбувається аварія, крім передбаченої законом відповідальності карається аж до звільнення з посади. Глави районів та сіл відповідають за ситуацію на внутрішніх дорогах", - заявив Кадиров.

Приводом для наради в Чечні стало велике ДТП, яке сталося 9 серпня на федеральній трасі "Кавказ" на виїзді з Гудермеса. На дорозі зіткнулися чотири машини. У результаті аварії загинули семеро людей, ще двоє потрапили до лікарні з травмами.