Комбату "Правого сектору" у полоні шаблею відрубали руку і скобами для меблів накладали шви

Командиру 9-го окремого батальйону спецпризначення Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" вдалося вийти з полону сепаратистів живим, тому що вони не змогли дізнатися хто він.

Про те, що саме з ним робили у полоні комбат на псевдо "Татарин" розповів в інтерв’ю сайту "24", передають fakty.ictv.ua. За словами Татарина, в полоні він опинився після того, як автобус із його групою потрапив у засідку. Внаслідок півторагодинного бою з 15 бійців, які входили до групи Татарина, живими лишилися троє. Сам комбат контужений опинився у полоні. "Прокинувся після того, як мені вирішили надати "першу медичну допомогу". Тобто руку відрубати. Пам'ятаю, у мене ось ці два пальці на шматочках шкіри висять і мені рубають руку шаблею осетини… Ось, я приходжу до тями. Мені простою мотузкою зашивають руку, яку рубали. Багато де ще різали, потім зашивали. Теж мотузкою. Зад порізали, але там не зашивали вже — а меблевими скобами "булку" скріплювали", — розказав він. 

Комбат також розповів, що протягом семи діб його щодня розстрілювали поверх голови. Його катували, щоб довідатися чи є він представником "Правого сектору". "Є відео, коли мене допитують. Вони запитують: "Ти хто?". Я кажу — "Дніпро-1". Правда, в інтернеті відео не знайшов, як мене допитували у підвалі. Мене, коротше, розстрілювали кожен день поверх голови. Протягом п'яти діб. На третій день, коли мені сказали, що генерали ВСУ від мене відмовилися, ну, типу, не знають — хто я такий, я був радий. "Правий сектор" теж сказав, що мене такого немає… Я на п'ятий день їм вже сказав: "Коли розстрілювати поведете?". Вони мене просили: "Ну, скажи, що ти з "Правого сектора". Ну, просто скажи", — додав Татарин. За його словами, про те, що він є комбатом ДУКу, якого вони протягом цього часу розшукували, терористи дізналися вже після того, як Татарина обміняли на майора російської розвідки. Нагадаємо, за даними СБУ, в полоні у бойовиків близько 300 бійців АТО.