Коментарі Михайла Добкіна щодо обшуків у Харкові

Коментарі Михайла Добкіна щодо обшуків у Харкові

Обшук в готелі "Національ", де фактично живе міський голова Харкова Геннадій Кернес, є ще однією спробою дискредитувати його і не допустити до участі у виборах, вважає народний депутат Михайло Добкін (фракція "Опозиційний блок").

"Насторожує система, налаштована на дискредитацію мера Харкова Геннадія Кернеса, якого працівники МВС намагаються прив'язати до будь кримінальних справ, які порушуються. Думаю, що сьогоднішній захід, судячи з того, який інтерес проявляє преса, - одна зі спроб не допустити Геннадія Кернеса на вибори в жовтні", - сказав Добкін журналістам, на виході з готелю" Національ "в понеділок.

За його словами, правоохоронці не обшукували приміщення, де живе Кернес, однак протягом деякого часу блокували їх.

"Геннадій Кернес сьогодні в силу фізичних обмежень не має можливості самостійно за собою доглядати, йому потрібна допомога низки людей. До нього не допускали певний час тих, хто може йому допомогти з ліжка пересісти в інвалідний візок, пересуватися. Поки не було наполеглевих прохань, до нього нікого не пускали, але потім - все нормально, пустили ", - сказав Добкін.

За його інформацією, правоохоронці розшукували людину, яка може бути пов'язана з подіями на Майдані, але не знайшли.

"У рамках кримінальної справи пов'язаної з подіями на київському Майдані, наскільки мені відомо з того, що було чути, шукали нібито якусь людину, яка може бути пов'язана з подіями півторарічної давності в Києві на Майдані, які сьогодні розслідує сьогодні Генпрокуратура та МВС ... ЇЇ не знайшли. Нікого не заарештовували, не виводили звідси", - сказав Добкін.

Джерело: http://gazeta.ua/