Комплекс споруд компанії «БРСМ-нафта» було побудовано без оформлення дозвільних документів

Комплекс споруд компанії «БРСМ-нафта» було побудовано без оформлення дозвільних документів

Комплекс споруд для зберігання, перевантаження, відпуску нафти і нафтопродуктів, що належить компанії «БРСМ-нафта» було побудовано без оформлення дозвільних документів і не вводилося в експлуатацію належним чином, що може свідчити про незаконне виготовлення та зберігання протягом тривалого часу фальсифікованих підакцизних нафтопродуктів, в тому числі - бензину.

Такі перші результати досудового слідства в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом порушення правил безпеки на об'єктах зберігання нафтопродуктів, які спричинили тяжкі наслідки та загибель людей, йдеться у повідомленні МВС.

Слідство проводиться ГСУ МВС України за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 273 КК України «Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах».

Дана стаття передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк від двох до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відповідальними за порушення правил безпеки є особи, на яких покладено обов'язок дотримання цих правил. В даний час слідством проводяться першочергові (у тому числі розшукові) заходи щодо встановлення всіх обставин скоєння злочину та причетних осіб.

Джерело: fakty.ictv.ua