Конституційна комісія має врахувати інтереси всієї країни – Яценюк

Конституційна комісія має врахувати інтереси всієї країни – Яценюк

Конституційна комісія, працюючи над змінами до Основного Закону, має врахувати інтереси всієї країни «від заходу до сходу». Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на першому засіданні Конституційної комісії.

Прем’єр наголосив, що мова йде саме про законно обраних представників сходу країни, а не про «російських бандитів і терористів».

«Очікуємо виконання Росією Мінських домовленостей і проведення чесних і прозорих місцевих виборів, які відповідають стандартам ОБСЄ і ODIHR (Офіс ОБСЄ з демократичних інституцій та прав людини. – ред.), щоб інклюзивний діалог підготовки до змін до Конституції обов’язково залучав представників всієї країни», – додав Яценюк.

Раніше президент України Петро Порошенко наголосив, що Україна залишатиметься унітарною державою, таку модель держави підтримують майже 90% громадян. Водночас Порошенко заявив про готовність до проведення референдуму щодо державного устрою України.

Засідання Конституційної комісії відбулось за участю президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради, голови Конституційної комісії Володимира Гройсмана.

Президент підписав указ про створення Конституційної комісії, яка розроблятиме зміни до Основного Закону, 3 березня.

Головою Конституційної комісії є голова парламенту Володимир Гройсман, заступниками – суддя Європейського суду з прав людини у відставці, доктор юридичних наук, професор Володимир Буткевич і професор кафедри галузевих правових наук Національного університету «Києво-Могилянська академія», кандидат юридичних наук, професор Віктор Мусіяка.

Джерело: http://www.radiosvoboda.org/