Кращі продукти проти безсоння і депресії

Кращі продукти проти безсоння і депресії

Магній корисний не тільки для підтримки міцності кісткової тканини при старінні, він також може позитивно позначитися на симптомах ПМС і менопаузи у жінок.

Крім того, магній допомагає організму використовувати вітамін В6 і зменшувати мігрень, знижувати високий кров'яний тиск, позбавлятися від закрепів і навіть може сприяти позбавленню від каменів у жовчному міхурі.

Більше того, магній проявив себе в зниженні ненормального серцебиття і підтримці серцево-судинної системи у відмінній формі. Він також може допомогти в лікуванні діабету 2-го типу, а також безсоння і депресії.

5 продуктів з високим вмістом магнію:

1. Рисові висівки. Цей продукт важко знайти, оскільки його нечасто завозять в звичайні продуктові магазини, але рисові висівки варті того, щоб за ними пополювати. Тільки в 100 грамах цього корисного для здоров'я продукту ви можете знайти 781 мг магнію - майже подвійну рекомендовану добову норму.

2. Коріандр, шавлія або базилік. Ці чудові трави не тільки забезпечують організм великою кількістю мікроелементів і мінералів, вони надходять разом з магнієм. У них міститься приблизно 690 мг цього мінералу на столову ложку. Додавайте ці спеції в ваші улюблені страви, щоб наділити їх магією магнію.

3. Темний шоколад. Вам потрібна причина, щоб побалувати себе цим улюблених продуктом? Темний шоколад (або какао-порошок) багатий антиоксидантами і великою кількістю магнію. Тільки в 100 грамах темного шоколаду міститься близько 230 мг магнію.

4. Злаки. Коричневий рис, лобода, ячмінь, цільний овес і пшениця без ГМО містять велику кількість магнію. Чашка вареного коричневого рису, наприклад, містить близько 86 мг.

5. Молочні продукти. Ви повинні бути обережні з деякими йогуртами та сирами, тому що виробники продуктів харчування люблять навантажувати їх гормонами і цукром, але звичайні, непідсолоджені йогурти та непастеризовані сири забезпечують велику кількість магнію.

Джерело: nashamama.com