Кремлю невигідно наступати на Україну

Кремлю невигідно наступати на Україну

Російський політолог Лілія Шевцова вважає, що протягом найближчих тижнів Росія не проводитиме бойові дії на території України з надією на послаблення санкцій ЄС.

Мені здається, що до кінця червня-початку липня Кремлю нераціонально використовувати військові дії. Тому що Москва зацікавлена ​​в знятті санкцій, а це питання розглядатиметься на саміті Євросоюзу 24-26 червня. Отже, до цього часу напад на Маріуполь та інші військові ходи просто нераціональні, — пояснила експерт.

На думку Шевцової, Путін справді може розраховувати на зняття або послаблення економічних санкцій вже у липні 2015 року, якщо у Євросоюзі вирішать, що Росія виконує мінські домовленості.

Якщо Захід прийде до висновку про те, що Мінськ-2 не дотримується, тоді буде нова хвиля санкцій,
— наголошує політолог.

Експерт не може давати будь-які гарантії щодо подальшої поведінки путінських військ на Донбасі — тому що тактика Кремля абсолютно непередбачувана.

"Російські спостерігачі не можуть дати однозначний прогноз щодо планів путінського режиму по Україні. Тому що ситуація з Донбасом розвивається в рамках передбачуваної тенденції, яка полягає у примусі вас, українців, до любові за всяку ціну — але при цьому за допомогою абсолютно непередбачуваною тактики. А в рамках непередбачуваної тактики можливі всі дії — військові, економічні, торговельні та інші. Вам потрібно бути готовими до всього", — підсумувала Шевцова.

До слова, на вулицях та у транспорті на окупованому Донбасі люди написами висловлюють протест проти свавілля російських окупантів.

Джерело 24tv.ua/