Квіт: Змінити і спростити умови вступу для абітурієнтів з окупованих територій

Квіт: Змінити і спростити умови вступу для абітурієнтів з окупованих територій

Міністерство освіти і науки України ініціює зміни до чинного законодавства, щоб допомогти абітурієнтам з окупованих територій отримати освіту. Як повідомив міністр освіти Сергій Квіт, напрацювати відповідні зміни зможуть урядовці, парламентарі, освітяни, громадські активісти, пише radiosvoboda.

«Змінити і спростити умови вступу для абітурієнтів з окупованих територій ми можемо тільки через зміни законодавчі. Найближчим часом ми проведемо, можливо – круглі столи, можливо – додаткові консультації. Ми будемо звертатись до народних депутатів або через уряд будемо пропонувати зміни до законодавства», – зазначив міністр.

За його словами, на сьогодні випускники шкіл із Криму і окупованих територій Донбасу мають всі шанси вступити до українських вишів, але не всі з них встигли зареєструвати відповідні документи.

Як наголосив Квіт, Україна не визнає Крим частиною Росії, не визнає видані в АРК документи російського зразка, як і видані угрупованнями «ДНР» і «ЛНР» документи про закінчення середньої освіти.

На сьогодні Міністерство освіти України не має даних щодо того, скільки абітурієнтів з анексованого Криму і тимчасово непідконтрольних територій Донбасу планують вступати до українських вишів.