Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко закликає уряд публічно обговорювати тарифи

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко закликає уряд публічно обговорювати тарифи

Лідер «Батьківщина» Юлія Тимошенко назвала суттєвим досягненням те, що близько 8 мільйонів споживачів газу в будинках, де немає лічильників, сплачуватимуть цього місяця вдвічі меншу суму за газ порівняно з попереднім.

Про це голова фракції заявила в ефірі програмі «Шустер live» на телеканалі «112 Україна».

«Ми говорили, що доб'ємося зниження вдвічі нормативу споживання газу для людей, які не мають лічильників. Перший результат: 8 мільйонів людей, які споживають газ без лічильників, отримають платіжки вдвічі менші», - наголосила народний депутат.

Лідер фракції нагадала, що за наполяганням «Батьківщини» уряд ухвалив рішення про зниження нормативів споживання газу для будинків без лічильників, що знизило витрати частини населення за газ.

 Тимошенко також закликала уряд публічно обговорювати проблеми тарифів.

«Я прошу одне! Вийдіть в публічну площину, зробіть всі обговорення публічними. Давайте ми відкриємо суспільству всю структуру тарифів. Давайте обговоримо це не на закритих нарадах в уряді, а обговоримо це разом всі: робоча група парламенту, споживачі, публічний аудит (громадська організація), наша робоча група. І покажемо буквально по кожному рядочку, що робиться з тарифами», - закликала лідер «Батьківщини».

Голова партії також повідомила, що наступним завданням її команди та всього парламенту є прийняття законів, які дозволять знизити тарифи на житлово-комунальні послуги.

«У нас подані законопроекти, зареєстровані, і вони передбачають 12 чітких кроків щодо зниження тарифів, які є обґрунтованими. Ці 12 кроків дають зниження тарифів в 3,1 рази. Я прошу всіх депутатів: у вівторок проголосувати! І немає жодної причини не поставити їх в порядок денний», - наголосила Юлія Тимошенко.

Джерело: http://gazetavv.com/