Ліквідовано ще один конвертцентр

Ліквідовано ще один конвертцентр

У Львівській області припинено діяльність конвертаційного центру з обігом коштів на суму 91 млн гривень. Про це повідомили в прес-службі Державної фіскальної службі України.

«Працівники податкової міліції Львівської області в ході супроводження кримінального провадження, зареєстрованого за ст. 191 КК, ліквідували конвертаційний центр, організований групою осіб, які надавали послуги підприємствам реального сектору економіки з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку», – йдеться в повідомленні.

Схема конвертації полягала в наступному: безготівкові грошові кошти підприємств реального сектора економіки надходили на рахунки транзитно-конвертаційних підприємств у вигляді оплати за товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги). Після цього кошти перераховувалися на пластикові карти підконтрольних їм осіб, які в подальшому знімали їх готівкою і з допомогою кур'єрів розвозили підприємствам реального сектору економіки за винятком 9-11% за конвертацію.

Податковий кредит транзитно-конвертаційних підприємств формувався від підприємств-імпортерів та вітчизняних виробників товарів, які мають надлишок податкового кредиту.

Загальний обіг проконвертованих коштів з 2015 по 2016 рік склав понад 91 млн гривень, втрати бюджету становлять понад 15 млн гривень.

На 11 розрахункових рахунків, відкритих у комерційних банках, накладено арешт із залишком коштів на суму 302 тис. гривень.

Під час оперативних заходів проведено 11 обшуків в офісах, за місцями проживання фігурантів виробництва та їх транспортних засобах, в результаті яких вилучено 7 печаток, 6 банківських карток та фінансово-господарську документацію, що свідчить про їх протиправну діяльність.

Джерело