Львівські співаки озвучили мультфільм «Святвечір»

Львівські співаки озвучили мультфільм «Святвечір»

Український мультик «Святвечір» має бути готовий вже до Нового року. Озвучити анімацію про українське Різдво – з вертепом та дідухом – зібралось зіркове тріо – Павло Табаков, Оксана Муха, а з ними й «піккардієць» Славко Нудик.

«Акторську майстерність я проходив ще в 5 класі. Це, здається, був 1978 рік. Я сам ставив вертеп зі своїми друзями. Був автором сценарію і режисером», – поділився спогадами Славко Нудик.

А зараз роль Славка – господар дому, Оксана – ангелик, а Павло обрав собі роль чортика.

«От в мене такі слова: "Дванадцять страв – на Святу вечерю. Кутя, узвар, риба, борщ з вушками..." Тобто насправді це добрий чортик. Його просто не погодували. А кожного чоловіка, навіть маленького, якщо не погодують – то біда буде просто», – уточнив Павло Табаков.

Співак певен, у кожній людині є щось і від «доброго», і від «злого». Тож мультик має виховувати малечу християнами. Це не перша спільно озвучена анімація, першу озвучували торік. Це була та ж серія «Різдвяна казка», проте мультик про «Святого Миколая». Саме цей мультик з маминим голосом обожнює 6-річний син Оксани Мухи Данило.

«Ми перший мультик передивилися за першим разом разів 4-5. Син мене випитував, кого я озвучувала. А згодом так випендрювався, що то мама говорить. Такий він «жук» у мене... Хвалився перед татом, дідом, бабою», – поділилася спогадами Оксана Муха.

Мультик, як і попередні цикли – «Духовне намисто», «Легенди України», «Історія України у постатях» – створила анімаційна студія «АRT-відео».

«Кажуть, якщо малі діти дивляться мультфільми іншої держави, то виховуються громадяни тієї держави. А ми хочемо, щоб українські діти росли на українських мультфільмах», – зазначив сценарист студії «АRT-відео» Тарас Микитчак.

На екрани мультик вийде вже на Різдво. Також його показуватимуть і при храмах країни. Ймовірно, повезуть і до Польщі.

zaxid.net