Мільйонний оборот виявили у київському нелегальному обміннику

Мільйонний оборот виявили у київському нелегальному обміннику

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою блокували у Києві діяльність групи зловмисників, які займалися незаконними валютно-обмінними операціями. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

- Офіси зловмисників розташовувалися у двох столичних квартирах. Клієнтами підпільних фінансистів були легальні пункти обміну валют, агентства нерухомості, банки та дилерські пункти продажу автомобілів. Під час обшуків правоохоронці виявили 1,2 мільйона гривень, 360 тисяч російських рублів, 15 тисяч доларів США, понад три тисячі євро та 1,6 тисяч англійських фунтів стерлінгів. Співробітники спецслужби також вилучили "чорну" бухгалтерію, касову документація, печатки підприємств, що були задіяні у схемі тіньового обміну валют, платіжні документи та чекові книжки, - зазначили в СБУ.  

За оперативною інформацією, щомісячний обіг купівлі-продажу іноземної валюти протягом 2015 року становив майже 4,5 мільйона доларів США. Через фінансову оборудку до державних цільових фондів щомісяця не надходило майже два мільйони гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх організаторів та учасників підпільного обмінника.

vechirniykiev.com.ua