Мінінформполітики запускає мультимедійну платформу іномовлення, що мовитиме на Європу, Азію та США

Мінінформполітики запускає мультимедійну платформу іномовлення, що мовитиме на Європу, Азію та США

Про це заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець, передає radiosvoboda.org.

«В першу чергу ми будемо створювати медіахаб, студію продакшн, що буде створювати телепродукт про те, що відбувається в Україні. Мова йде і про реформи, і про інновації, інвестиційний клімат і культуру, історію, туризм. Це буде промоція України у світі», – сказав він.

До складу мультимедійної платформи входитиме телеканал, інформаційне агентство, міжнародна кореспондентська мережа та студія продакшн. Для керування платформою при міністерстві буде створена наглядова рада, а редакційна рада складатиметься лише з числа працівників колективу.

«Жодного менеджера або представника Кабміну в редакційній раді не буде і ніхто тиснути не буде, – запевнив Стець.

Разом з тим, коли саме запуститься дана платформа міністр не уточнив.
Крім того, за словами міністра інформаційної політики, іноземні журналісти зможуть перебувати в Україні протягом півроку без додаткового погодження.

«Ми внесли постанову про полегшення акредитації та перебування іноземних журналістів в Україні. Згідно з постановою, перебування іноземних журналістів відбуватиметься протягом півроку і не потребує жодного додаткового узгодження», – сказав він.

У березні міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що Міністерство інформаційної політики України запустить телеканал мовлення іноземною мовою Ukrainian Tomorrow. За його словами, телеканал буде створений на противагу російським пропагандистським каналам інформації.

Канал, зазначив міністр, функціонуватиме переважно на кошти державної телерадіокомпанії «УТР», також фінансову підтримку надаватимуть наші партнери із Європи і США.