Міністерство економічного розвитку і торгівлі скасувало обов'язкову сертифікацію нових автомобілів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі скасувало обов'язкову сертифікацію нових автомобілів

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов, передає Еспресо.TV.

"Скасували (з 01.01.16) сертифікацію нових автомобілів в рамках приєднання до Женевської угоди ЄЕК ООН", - написав Нефьодов.

Він нагадав, що в 2000 році Україна приєдналася до Женевської угоди ООН щодо автотранспорту 1958, яка визначає єдині вимоги з безпеки і принципи взаємного визнання типу транспортного засобу, щоб кожна країна не перевіряла автомобілі самостійно.

"Минулого тижня було підписано спільний з боку Мінекономіки та Мінінфраструктури план переходу до 01.01.16, а також в його рамках Мінекономіки прийняло наказ 451, який скасовує обов'язкову сертифікацію нових автомобілів в країні", - повідомив заступник міністра економічного розвитку.

Він зазначив, що зі скасуванням сертифікації не потрібно проводити пересертифікацію в системі УкрСЕПРО і платити за неї.

"Приймається сертифікат типу виробника, який отримано на основі істотно більш строгих перевірок (45 параметрів проти 9-10 в Україні - це навіть якщо припустити, що ці перевірки у нас реально проводять)", - пише Нефьодов.

Він також зазначив, що українські автовиробники "зможуть оформляти у нас сертифікати на вироблені моделі, які будуть аналогічно визнаватися в Європі".

"Загалом, там є ще трохи техніки з імплементації, але вже скоро безглузда процедура пересертифікації піде в минуле", - підсумував Нефьодов.