Міністерство культури закупило книжок на 9 мільйонів гривень

Міністерство культури закупило книжок на 9 мільйонів гривень

Книжки було закуплено для публічних бібліотек. Про це повідомив Міністр культури В'ячеслав Кириленко у власній радіопрограмі "Про культуру" на Українському радіо.

Це перша закупівля за багато років, стверджує міністр, вона відбулася у відповідності до розробленої Мінкультом Стратегії розвитку бібліотечної справі. "Це книжки в основному навчального, художнього, літературного, пізнавального та історичного змісту. Це 82 назви, тираж порядку 170 тисяч. Вперше номенклатуру цих книжок визначали самі бібліотекарі. В кожній області було обрано людей, які голосували за перелік книжок, запропонований видавництвами. Ключова проблема для бібліотек – це оновлення фондів. На 90% це старі комуністичні, совєтські, марксистсько-ленінські книжки, нікому зовсім не потрібні, повідомляє gazeta.ua.

Міністр попросив читачів та бібліотекарів проконтролювати, чи почали надходити до бібліотек нові книжки, і повідомити йому. Всі закуплені книжки мають дістатися місця призначення у листопаді-грудні. Також В'ячеслав Кириленко повідомив, що Міністерство не буде скорочувати кількість публічних бібліотек в Україні (18,5 тисяч), а буде, навпаки, збільшувати мережу.