Міноборони відкриває конкурс для забудовників на закупівлю готового житла для військовослужбовців

Міноборони відкриває конкурс для забудовників на закупівлю готового житла для військовослужбовців

До участі у конкурсі запрошуються будівельні компанії та організації, які фінансують будівництво. Прийом заявок триватиме до 30 червня цього року.

Про це під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України повідомив заступник Міністра оборони Юрій Гусєв, - повідомляє прес-служба уряду.

"У рамках цієї процедури ми готові придбати житло на суму близько 110 мільйонів гривень", – зазначив Гусєв.

Також він поінформував, що встановлена гранична вартість квадратного метру житла, за яку оборонне відомство буде купувати квартири: 8 тисяч 200 гривень, а для Києва – 16 тисяч 740 гривень за квадратний метр.

Загалом цього року Міноборони придбає та побудує близько 3 тисяч квартир. Житло для військовослужбовців Збройних Сил України планують отримати за виділені Урядом кошти шляхом власного будівництва, реконструкції будівель під житло, придбання житла на умовах пайової участі, на вторинному ринку та за рахунок небюджетних (інвестиційних) коштів.

"З часу затвердження Комплексної програми забезпечення житлом військовослужбовців та членів їх сімей вперше Міністерству оборони України Держбюджетом виділені видатки на будівництво та придбання житла, що відповідають показникам. Це 1 мільярд 140,5 мільйонів гривень", - сказав він.

Джерело: http://gazeta.ua/