Міжнародні донори обіцяють виділити $2 млрд на Донбас після стабілізації ситуації

Міжнародні донори обіцяють виділити $2 млрд на Донбас після стабілізації ситуації

Міжнародні донори нададуть $2 млрд на відновлення Донбасу за умови досягнення сталого миру та проведення чесних та прозорих виборів.

Про це повідомив президент, пише ipress.ua/.

Україна готує міжнародну конференцію із залучення коштів на відновлення інфраструктури Донбасу. Вже отримано погодження донорів на виділення $2 млрд.

"Україні готовий допомагати весь світ", – сказав президент.

Глава держави також зазначив важливість відновлення інвестицій на Донбас. За словами глави держави, кожен його візит за кордон демонструє готовність інших країн допомагати: "Ми готові разом з вами іти на Донбас, завозити обладнання, будувати заводи, які були зруйновані бойовиками, робити все можливе, щоб створити людям місце роботи".

Головне, що для цього зараз потрібно, – це безпека, заявив президент.

"Сьогодні є затверджена комплексна програма, і ми чекаємо, що по завершенні першого безпекового етапу відведення важкої техніки і озброєнь, після проведення чесних, прозорих, таких, що відповідають стандартам ОБСЄ, виборів ми негайно запустимо на Донбас інвестиції і кошти на відновлення інфраструктури", – сказав президент та навів приклад Слов’янська, який був сильно зруйнований бойовиками та відновлений коштами держави та волонтерів.

Президент повідомив, що Франція, яку він відвідав днями з офіційним візитом, готова надавати допомогу у відновленні інфраструктури і робочих місць на Донбасі.

"Ключова позиція – треба зупинити війну. Пушки мають мовчати", – заявив президент.

Зазначимо, у жовтні минулого року міністр фінансів України Олександр Шлапак заявляв, що на відновлення зруйнованої інфраструктури у звільнених від сепаратистів районах Донбасу необхідно залучити у західних інвесторів $2 млрд.

Як повідомляв iPress.ua, 21 квітня Європейський союз у вівторок переказав Україні €250 млн, завершивши першу програму макрофінансової допомоги на €610 млн.