Малий прикордонний рух між Україною та Румунією запрацює в травні - генконсул Румунії

Деяким українцям не доведеться відкривати візи для поїздки до сусідньої держави.

За попередніми домовленостями, з середини травня на прикордонних з Румунією населених пунктах України запрацює малий прикордонний рух.

Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на генерального консула Румунії в м. Чернівці Елеонору Молдован.

Таким чином, людям, які проживають в 35-50 кілометровій від кордону смузі, не доведеться відкривати візи. Підставою для перетину кордону буде перепустка малого прикордонного руху. Малий прикордонний рух буде організовано на прикордонних територіях Чернівецької, Одеської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

"Угода про малий прикордонний рух, яка була підписана в Києві 2 жовтня 2014 року, наразі перебуває фактично у фінальній стадії ратифікації. Загалом і румунська, і українська сторони вже пройшли всі внутрішні процедури, формальності ратифікації. Зараз ми по дипломатичним каналам з'ясовуємо решту технічних особливостей задля набуття чинності вже через декілька днів, тижнів цієї угоди", - сказала консул.

Загалом Україна має 15 пунктів пропуску через державний кордон з Румунією, частина з яких розташована на території Чернівецької області. Територією області проходить державний кордон з Румунією протяжністю 226,4 км.

Джерело: http://tsn.ua/