Меркель готова піти на поступки і погодитися на безвізовий для Туреччини - ЗМІ

Меркель готова піти на поступки і погодитися на безвізовий для Туреччини - ЗМІ

Канцлер Німеччини Ангела Меркель готова піти на поступки і погодитися на впровадження безвізового режиму між ЄС та Туреччиною без задоволення усіх вимог Євросоюзу.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на дипломатичне повідомлення посла Великої Британії в Берліні Себастьяна Вуда.

За словами посла, Меркель готова на компроміс задля того, щоб зберегти міграційну угоду між ЄС та Туреччиною.

"Незважаючи на жорстку державну лінію, є натяки, які дозволяють припустити, що в крайньому випадку німці підуть на компроміс задля збереження угоди ЄС-Туреччина", - пише він.

Як відзначив посол, Меркель відзначає, що від початку дії угоди на шляху від Туреччини до Греції потонуло лише 9 мігрантів.

"Чиновники виявили певний інтерес щодо можливих компромісних формулювань в законі "Про боротьбу з тероризмом"", - наголосив Вуд.

На його переконання, ЄС "триматиме Ердогана за столом переговорів до жовтня", поки не спаде великий приплив мігрантів, що є традиційним для літа.

Нагадаємо, раніше в Анкарі заявили, що Туреччина може призупинити дію всіх своїх двосторонніх угод з Європейським Союзом, у тому числі щодо митного союзу і реадмісії мігрантів, якщо ЄС продовжить свою політику "подвійних стандартів" у переговорах.

Як відомо, уряд Туреччини наполягає на тому, що виконав всі вимоги ЄС для надання безвізового режиму турецьким громадянам, і що він не збирається змінювати своє антитерористичне законодавство.

Джерело