Москаль воює з закарпатським «Правим сектором»

Москаль воює з закарпатським «Правим сектором»

«Правий сектор» на Закарпатті – раніше засуджені злочинці, непридатні до військової служби особи, утікачі, що ухиляються від призову та бомж, що веде кочовий спосіб життя.

Після брутальної стрілянини в Мукачеві керівник Закарпаття дав вказівку військкоматам підготувати статистику щодо представників закарпатського «Правого сектору».

- Головне питання, яке мене цікавило, - хто з них дійсно захищає суверенітет України на Донбасі, а не бере участь у кримінальних розбірках на боці одного з кланів за півтори тисячі кілометрів від передової, зазначає Г. Москаль. - І ось що з’ясувалося.

Із усіх членів закарпатського ПС тільки троє мають відношення до антитерористичної операції. Один із них зараз служить у Нацгвардії, один підписав контракт зі Збройними силами України, ще один демобілізований, як учасник АТО.

А ось дані щодо інших.

15-ро з членів ПС, до яких прийшли працівники військкоматів, не виявилося дома. Хтось на заробітках (найпоширеніший спосіб утечі від служби в зоні АТО). Один відмовився від отримання повістки (складений адмінпротокол), один відверто ухиляється від призову (відкрито кримінальне провадження). Ще один – увага! – веде кочовий спосіб життя, тому на обліку не перебуває. Це звичайний бомж ромської народності з Іршавського району.

Семеро членів обласного ПС (у тому числі ватажок) зняті з військового обліку, як непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний. До речі, на Луганщині мені доводилося бачити дуже багато чоловіків, котрі хоч і непридатні до військової служби в мирний час, але все-таки знаходяться на передовій і захищають свою країну від агресорів.

Восьмеро членів ПС (у тому числі ватажок банди, котрий зараз ховається в лісах) зняті з військового обліку, як раніше засуджені. Словом – звичайні злочинці, що й довели події в Мукачеві.

Семеро перебувають у розшуку в зв’язку з брутальною стріляниною в Мукачеві та іншими злочинами.

Решта мають відстрочку, невійськовозобов’язані (старші за 50 років, хоча на Донбасі я зустрічав добровольців зі зброєю в руках, котрим і за 60), неповнолітні плюс двоє жінок.

Подивіться знову ці дані й переконайтеся, ким насправді є особи, що ховаючись за патріотичними лозунгами, влаштували криваві розбірки в мирному регіоні.