Мовознавець вважає, що в Україні потрібно створювати монолінгвістичні російськомовні і українськомовні канали

Мовознавець вважає, що в Україні потрібно створювати монолінгвістичні російськомовні і українськомовні канали

Мовознавець Юрій Шевчук вважає, що в нашій державі потрібно створювати монолінгвістичні російськомовні і українськомовні канали, щоб уникати змішування мов у вітчизняному телерадіопросторі

Свою думку викладач Колумбійського університету США висловив у програмі Еспресо.TV "Вечір із Миколою Княжицьким".

"Набагато краще створювати одномовні російські канали, тому що в нас є російськомовні громадяни і вони мають право на задоволення своїх потреб. Тобто тільки мономовні російськомовні канали і мономовні українськомовні канали. Це дасть можливість усунути фактор, чинник, який руйнує українську мову і російську зрештою, який просто міняє цілу парадигму культури. Він нівелює культуру як таку. Людська цивілізація є вербальною цивілізацією, вона збудована на слові, і якщо ви кажете, що не важливо якою мовою ви говорите і як ви говорите, мовляв, і так зрозуміють, то ви тим самим кажете, що цей головний чинник, на якому будувалася європейська культура століттями, – не важливий", - зазначив Юрій Шевчук.

За словами мовознавця, у такому разі зникає сенс культури та освіти.

"Тоді як казати учневі, що потрібно добре вчитися у школі? Якщо він бачить, що люди, які не вміють скласти членороздільну думку, роблять карколомні кар`єри в політиці, бізнесі, де завгодно, тоді весь сенс культури, освіти випаровується", - підсумував Шевчук.