Імпорт американських товарів в Україну зріс на 26%

Імпорт американських товарів в Україну зріс на 26%

З початку року товарообіг між Україною та США виріс на 6% – до $714 млн порівняно з січнем-квітнем 2015 року, повідомляє УНІАН.
За цей період імпорт американських товарів до України зріс на 26%.

В цьому році питома вага зовнішньої торгівлі між країнами становить 3% загального товарообігу України, повідомив директор департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем Державної фіскальної служби (ДФС) Микола Чмерук.

"Порівняно з аналогічним періодом минулого року ми фіксуємо збільшення імпорту товарів з США в Україну на 26%. За чотири місяці цього року він склав $610 млн. За минулий рік ця цифра склала $1,5 млрд", – заявив представник ДФС.

Він також вважає, що підписання Угоди між урядами України США про взаємну допомогу посприяє зовнішній торгівлі між двома країнами.

В основному, Україна закуповувала трактори, передавачі для радіотелефонного, радіотелеграфного зв'язку, радіомовлення, промислові товари, зокрема, полімери вінілхлориду, катки для спортивних майданчиків, кров людей, тварин, сироватки, вакцини, токсини, джгут штучних ниток, сполуки сіркоорганічні, транспортні засоби та запасні частини, продовольчі товари і напої.

Експорт вітчизняних товарів у США приніс $104 млн. Найбільше постачали за кордон промислові товари, зокрема, чавун переробний та чавун дзеркальний у чушках, прутки гарячекатані, виготовлені з вуглецевої сталі, продовольчі товари і напої, засоби виробництва, частини обладнання.

Джерело