Ніч у зоні АТО: на Донецькому та Луганському напрямі бойовики продовжують обстріли з важкого озброєння

Без суттєвих змін залишається ситуація на Сході нашої держави, повідомляють ситуацію у штабі АТО.

11 травня з 18.00 години бандити в ході обстрілів позицій українських військ знову використовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.
На Донецькому напрямку загарбники гатили з 120 міліметрових мінометів по Опитному, Водяному, Піскам. По шахті Дутовка били зенітна установка та танк. Снаряди від танків та 152-мм гармат і міни, випущені бандитами падали в населеному пункті Авдіївка. По Мар’їнці стріляв снайпер. 
Не довго протрималося затишшя і на Маріупольському напрямку. Тут злочинці використали мало не весь свій наявний арсенал. Гатили і з самохідних артилерійських установок, і з 120 і 82-мм мінометів, застосовували гранатомети і стрілецьку зброю. Та отримавши адекватну відповідь, п’ять разів просили перемир’я. 
На Луганському теж було не спокійно. Стріляли злочинці з мінометів великих калібрів, гранатометів та стрілецької зброї по Станиці Луганській , Щастю, 
По Ленінському та Лозовому загарбники стріляли з великокаліберних кулеметів. 
Люди на окупованих територіях стомилися від безчинств терористів. Побачивши, як виглядає так званий “Руський мір” насправді, вони з надією дивляться у бік України. Так, нещодавно, на сайті міської адміністрації Антрациту з’явилося звернення до влади України з проханням прийняти під свою опіку. Щоправда, протрималося воно там щонайбільше 15 хвилин. 
У Торез днями прибув ешелон з військовою технікою та боєприпасами. Також серед іншого вантажу були і бюлетені майбутнього референдуму з вже готовими відмітками про приєднання до Росії. Ймовірно, явка на референдумі знову перевищить сто відсотків. До розвантаження були залучені в’язні виправно-трудової колонії. 
За нашою інформацією до Донецька сьогодні прибуває група з 10 професійно підготовлених снайперів з Росії. Мабуть, для розширення демократії за стандартами “руських скрепів”.