На Донеччині бойовики активізували обстріли

На Донеччині бойовики активізували обстріли

В зоні АТО, наприкінці вчорашньої доби, незаконні збройні формування дещо активізували обстріли українських позицій, повідомляють "Спектр новости" з посилалнням на прес-центр АТО.

Із 18 години і до опівночі, найбільш гаряче було в районі Мар’їнки, що поблизу Донецька. Тут, упродовж вечора, ворог 5 разів вів вогонь по опорних пунктах української армії зі стрілецької зброї і гранатометів. А майже о 19 години, по українських позиціях в Мар’їнці, найманці двічі били з 82-міліметрового міномета. 

Крім того, близько 21 години, бандформування обстріляли зі стрілецької зброї опорний пункт сил АТО в Опитному, а з гранатометів і знову ж таки стрілецької зброї підрозділи ВСУ в Красногорівці. 

Загалом, упродовж минулої доби – 4 вересня незаконні збройні формування 19 разів порушували перемир’я. З них 18 випадків застосування ворогом зброї зафіксовано саме поблизу Донецька. Один раз бойовики вели вогонь на Луганщині. 

З початком нової доби і до 6 ранку 5 вересня, активність російсько-терористичних військ на Донецькому напрямку продовжилася. Майже з опівночі і до 2 ночі бойовики з танку, 82-міліметрових мінометів, гранатометів, зенітної установки та стрілецької зброї били по позиціях сил АТО в Мар’їнці. Крім того, у цьому ж районі, близько 2 ночі по нашому опорному пункту працював ворожий 120-міліметровий міномет. 

Також з опівночі і до 1 ночі противник, зі сторони Малої Калинівки, тричі обстріляв зі стрілецької зброї українські підрозділи в Луганському, що на Артемівському напрямку.