На Харківщині до трьох років позбавлення волі засуджено ватажка місцевого проросійського руху

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Рішенням Київського районного суду Харкова до трьох років позбавлення волі засуджено лідера місцевого проросійського руху "Исход". Співробітники СБУ затримали зловмисника наприкінці лютого ц.р.

Під час досудового слідства встановлено, що 42-річний харків’янин з березня минулого року брав активну участь у сепаратистських заходах у Харкові. На своєму персональному сайті в мережі Інтернет він розміщував інформацію із закликами до збройної боротьби з владою та створення на території України псевдодержавних проросійських утворень.

Встановлено, що восени 2014 року зловмисник поширив низку відеоматеріалів із погрозами військовослужбовцям, працівникам правоохоронних органів, волонтерам, де закликав своїх поплічників збирати та передавати йому їхні персональні дані.

В офісі антиукраїнської організації "Исход" в Харкові правоохоронці вилучили прапори та іншу символіку терористичної організації т.зв. "ДНР".

Висновки комплексної судово-криміналістичної експертизи підтвердили наявність у виступах керівника проросійського руху закликів до зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією.

За рішенням суду громадянина України визнано винним за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

Діяльність антиукраїнського руху "Исход" на території Харкова, а також створених його ватажком в мережі Інтернет веб-ресурсів – припинено.