На Харківщині скасували традиційний етнофестиваль "Печенізьке поле"

На Харківщині скасували традиційний етнофестиваль "Печенізьке поле"

Про це кореспонденту Depo.Харків повідомив директор Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Олег Яцина.

За його словами, від проведення масштабного етнографічного свята на Харківщині відмовились через небезпеку для відпочиваючих та брак коштів.

"Уявіть, скільки з'їжджається людей на "Печенізьке поле", скільки потрібно працівників міліції та СБУ, щоб забезпечити спокійне свято. Тим більше, зараз відбувається загострення ситуації", - наголосив Яцина.

Довідка:  "Печенізьке Поле" - це щорічний етно-художній фестиваль на Слобожанщині, який заснували у 2001році на Печенізькому водосховищі. Фестиваль проводився з 2001 по 2013 роки. На свято збиралися майстри-ремісники та етно-музичні колективи з усієї України.

Ідея фестивалю полягає у збереженні та відродженні народних традицій і національної культури. Щорічно фестиваль відвідують десятки тисяч жителів Харкова та гостей Слобожанщини з різних регіонів не тільки України, а й з-за кордону.

За роки проведення етнофестивалю "Печенізьке поле", окрім самодіяльних колективів Харківської, Кіровоградської, Львівської, Івано-Франківської та Київської областей, у ньому брали участь такі відомі виконавці, як "Даха Браха", "Івана Купала" (Росія), «ZDOB SI ZDUB» (Молдова), Олег Скрипка, "Скрябін", "Океан Ельзи", Руслана, "Хор Турецького" та ін.