На ЗНО зареєструвалися 300 тис абітурієнтів

На ЗНО зареєструвалися 300 тис абітурієнтів

Понад 19 тис абітурієнтів із Донецької і Луганської областей
Для проходження Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для вступу до українських ВНЗ зареєструвалися майже 300 тис осіб, з них понад 19 тис заявок подали особи, які проживають у Донецькій і Луганській областях.али на нараді щодо міжвідомчої координації проведення ЗНО 2015 року.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Водночас цього року проведення тестів ускладнене безпековим компонентом, якому буде приділено спеціальну увагу не лише на територіях, суміжних з непідконтрольними українській владі, але й у всіх областях півдня та сходу.

Йдеться про забезпечення можливостей скласти тести для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій, а саме: їхнє перевезення, розміщення поблизу пунктів тестування, а також спрощення процедури перетину лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей для зареєстрованих учасників ЗНО та супроводжуючих.

Правоохоронні відомства здійснюватимуть охорону пунктів тестування, гарантуватимуть безпеку організованого перевезення дітей, а також недоторканість матеріалів із завданнями, стежитимуть за прозорістю оцінювання.

"24 квітня у нас важливий день: зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури водночас є державною підсумковою атестацією і в цей день фактично по всій території України у тестуванні братиме участь велика кількість людей. Ми маємо відпрацювати в робочому порядку гарантії захисту їхнього життя і здоров’я», - наголосив на нараді віце-прем’єр-міністр", - міністр культури В’ячеслав Кириленко.

Додамо, що 1 квітня Міносвіти озвучило нові умови ЗНО: хто не складе першого тесту – до решти тестів не допускатимуть.

Зазначимо, що для абітурієнтів-переселенців термін реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання продовжили до 20 квітня. Остання сесія для цієї категорії вступників стартує 9 червня.

Джерело: http://ipress.ua/