Національний інститут раку оприлюднив інформацію про ліки, наявні на його складах

Національний інститут раку оприлюднив інформацію про ліки, наявні на його складах

Про це повідомляє http://www.hromadske.tv/.

«Таке «ноу-хау» в першу чергу було зроблено для упередження корупції та перепродажу препаратів хворим. По-друге відтепер кожна людина може перевірити, що саме та в якій кількості закуповує та витрачає Інститут. Це перша державна медична структура, яка пішла на цей крок та зробила публічною та прозорою інформацію про наявні ліки в установі», – йдеться у повідомленні.

Як зазначено на сайті, інформація про наявність ліків та їхню кількість буде оновлюватися раз на тиждень.

«Ми провели аудит всіх ліків на складах Інституту, щоб розуміти, що взагалі є і в якій кількості. Після керівництва Щепотіна, коли ліки розкрадалися та невідомо як і у якій кількості закуповувалися, це був перший необхідний першочерговий крок в подоланні корупції з ліками в установі. Відтепер всі ліки, які закуповуватиме наша установа, з’являтимуться на сайті, щоб зробити інформацію про наявність публічною та прозорою», – зазначила директор Інституту Олена Колесник.

Як повідомлялося, попереднього директора Інституту раку Ігоря Щепотіна було звільнено у лютому цього року. Проти нього відкрито кримінальну справу за переплату на закупівлі препаратів для онкохворих.

У 2014 році Національний інститут раку витратив на ліки та медичні вироби майже 43,5 млн. гривень.