Нацбанк ухвалив рішення про ліквідацію "Омега Банку"

Нацбанк ухвалив рішення про ліквідацію "Омега Банку"

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації "Омега Банку". Про це повідомляється на сайті НБУ.

"Національний банк України, продовжуючи розпочату процедуру виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "Омега Банк", 6 липня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно в НБУ розкритикували скандальний закон про примусову реструктуризації валютних кредитів. Документ передбачає перерахунок валютних кредитів за курсом на дату підписання договору.

Якщо закон набуде чинності, то це спричинить збитки для економіки країни на 95 млрд грн і нові банкрутства банків, повідомив тоді член правління НБУ Віктор Новіков.

За його словами, законопроект принесе збитки банківській системі близько 95 мільярдів гривень, але це не просто втрати банків, а збитки для всієї економіки України.

Цей закон, за словами Новікова, у разі його реалізації, нанесе шкоди всій системі й може призвести до того, що окремі банки будуть виведені до Фонду гарантування.

Джерело: tsn.ua