Нацбанк виключив 24nonStop з реєстру платіжних систем

Нацбанк виключив 24nonStop з реєстру платіжних систем

Національний банк виключив внутрішньодержавну платіжну систему "24NONSTOP" з Реєстру платіжних систем. Про це йдеться у повідомленні регулятора, передає Еспресо.TV.

"Згідно з рішенням Комітету НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем від 4 лютого 2016 року № 45 платіжну систему "24NONSTOP" виключено з Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури", - повідомляє НБУ.

Як наголошується, зазначене рішення ухвалено у зв’язку з невиконанням рішення Комітету про зупинення переказу коштів у внутрішньодержавній платіжній системі "24NONSTOP", платіжною організацією якої є ТОВ "Ай Ті Фінанс".

У зв’язку з ухваленням рішення скасовується реєстрація учасників цієї системи: ТОВ "Тріолан.Мані"; ТОВ "НСП"; ТОВ "Фінансова компанія Фенікс"; ТОВ "Европейська платіжна система"; ТОВ "Фінансова компанія "Елаєнс"; ТОВ "Укрфінстандарт"; ТОВ "Вап-Капітал"; ТОВ "ВМ-Фактор"; ТОВ "Перша українська платіжна система".

"Національний банк наголошує, що відповідно до пункту 9.3 статті 9 Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" платіжні організації платіжних систем та їхні учасники мають право здійснювати свою діяльність в Україні виключно, якщо відомості про них внесені до Реєстру", - йдеться у повідомленні.