Насправді порядок букв у слові не має значення - пізнавальну виставку для дітей привезли до Львова

Насправді порядок букв у слові не має значення - пізнавальну виставку для дітей привезли до Львова

Одеський "Музей цікавої науки" привіз до Львова виставку, на якій "усе треба рухати руками". Пізнавальна експозиція з магнітами, кулями, кубиками, колесами, дзеркалами розрахована на дітей усіх вікових груп, повідомляє gazeta.ua.

"Однак вона ще більше захоплює дорослих. Навіть 40-річні приходять і відкривають для себе те, що їм забули розказати учителі колись у школі," - каже одеситка Валерія Ємельницька, координатор. Інтерактивний зал під назвою "Відчуй себе дослідником" розмістили у Львівському природознавчому музеї.

В Одесі музей науки засновано 2014 року. Там виставкова площа становить 1300 кв. м і є 120 наукових експонатів, які оновлюються. Вони стосуються усіх законів науки і природи, всього, що оточує людину і що вона робить щодня. Пояснення до усіх фізичних явищ експозиції написані просто і доступно для дітей.

"Засновники музею - звичайні батьки Маргарита і Юрій, які зрозуміли, що школа не дає усіх цікавих знань дитині - через фінансову неспроможність, або через завантаженість програми. Наші експонати створені для того, щоб їх торкатися і рухати, адже тільки так можна самостійно провести справжній експеримент. Батьки і діти можуть провести тут вдосталь часу, здійснити багато дослідів, складати фігури і кубики, розгадувати загадки і навіть покричати. Цікаво, що в Одесі у таку ранню пору у нас відвідувачів майже немає, видно, одесити довше люблять поспати. А тут у суботу зранку - татусі і хлопчаки уже граються і пізнають світ," - додає Валерія.

Виставка триватиме до липня. Експонати будуть довозитися. Вхід для дорослого - від 50 грн у будень і 70 у вихідний день, для дітей - 40 та 60 відповідн. Для сім'ї, студентів, пенсіонерів знижки. Дітям до 14 років вхід без дорослих заборонено, дітям до 3-х років - безкоштовно. Працює виставка з 10 до 21 години щодня.