Найдивніші рекорди України

Найдивніші рекорди України

Українці вміють здивувати. Нація з нестандартним мисленням та почуттям гумору приречена на успіх.

Рекорд одягненої білизни

Ведучі однієї телепрограми запроопнували експерту Національного реєстру рекордів Віталію Зоріну бути присутнім на встановленні рекорду з найбільшої кількості надягання трусів, передає 24tv.ua.

Підготували 70 пар найрізноманітніших фасонів трусів. 23 листопада 2012 року телеведучий Олександр Скічко за годину натягнув на себе 69 пар трусів, поставивши таким чином рекорд. В процесі надягання білизни у рекорсмена оніміли ноги після 40-вої пари.



Мозаїка з фотографій

У Сумах агентство промоції зорганізувало понад 3 тисячі жителів міста зробити чорно-білі селфі. З фотографій виклали зображення творчого символу міста Альтанки площею майже 40 квадратних метрів. Долучився до акції навіть мер міста.


Наймасовіший сеанс нанесення тату

У травні 2011 року на фестивалі Tattoo-Collection було зафіксовано рекорд "Наймасовіший сеанс нанесення татуювань". Тут протягом години працювало одразу 37 майстрів.


Кішка-важковаговик

Найважча кішка України була зафіксована з вагою у 20 кілограмів та 855 грамів у жовтні 2010-го. Суміш норвезької кішки і "мейн куна" звали Аліса. Набрати таку серйозну вагу допомогли їй маслини, дині, кавуни, хурму.



Мініатюрна субмарина

48-річний житель Одеси Василь Чикур самотужки, без належної на те освіти, розробив і побудував персональний підводний човен. Мініатюрна субмарина може пересуватися під водою навіть у перевернутому стані, а також робити багато фігур "вищого пілотажу". Будував чудо-човен Василь два роки. Рекорд найменшого підводного човна офіційно зафіксували 19 вересня 2012 року. Довжина субмарини — 2 метри та 97 сантиметрів.



Квітковий рекорд

Один із найскладніших рекордів з погляду технології фіксації, встановили у Кіровограді. Тут висадили 1 мільйон саджанців чорнобривців — засаджені 303 клумби міста.



Наймасовіше ходіння по вугіллю

У ніч на Івана Купала на Закарпатті 15 добровольців безстрашно пройшли босими ногами доріжку з розпечених вуглин завдовжки 10 метрів. Ноги у рекордсменів залишилися без жодних опіків. Додамо, що температура розпечених вуглин коливається від 300 до 370°C.


Багаторічний телеефір

Протягом цілих 27 років авторка і ведуча Тамара Щербатюк вела програму "Надвечір’я" на телеканалі "УТ-1". Програму багаторазово хотіли закрити, та допомагали пожертви. У травні 2015 року Тамара Щербатюк померла, зупинивши рекорд на позначці у 27 років.



Вирізки про Кличків

Найбільша кількість вирізок із друкованих ЗМІ про чемпіонів світу братів Кличків наледить тренеру з боксу з міста БориславТарасу Барна. Він з 1991 року збирав вирізки з преси. На сьогодні така добірка містить 7 147 вирізок. Віталій Кличко особисто вручив диплом про рекорд.


Мініатюрна Конституція України

Художник-графік Ігор Степанов створив міні-екземпляр Конституції України. Книжечка вагою у 15 грамів та розміром у "2 на 3 сантиметри" налічує 160 сторінок. Для її написання Ігор використовував збільшувальне скло. Він промалював кожну букву авторським шрифтом, а палітурку з натуральної шкіри з міні-тисненням виготовили у Донецьку. Зафіксували рекорд 7 грудня 2011 року.