Не можна приватизовувати стратегічні держпідприємства, - Тягнибок

Не можна приватизовувати стратегічні держпідприємства, - Тягнибок

Народний депутат України попередніх скликань, лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок виступає проти приватизації стратегічних державних підприємств. Про це він заявив в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна".

"Ми споконвіку відстоювали позицію, що може бути "мала приватизація", може бути навіть "велика приватизація", але стратегічні підприємства приватизувати не можна – так, як вони зараз хочуть Одеський припортовий завод кинути, який дає нам можливість бути енергетично незалежними від усього світу. Араби вже давно нам пропонують проект "Карбамід" в обмін на скраплений газ. Вони нам танкерами Чорним морем в ОПЗ скраплений газ, а ми їм – карбамід (це аміак, без нього нічого там, у пустелі, не росте). І це б дуже серйозно посилило енергетичну незалежність України. Так ні, давайте з молотка продамо ОПЗ", - сказав Тягнибок.

Також лідер "Свободи" вважає неправильним приватизувати українські морські порти, які після втрати портів у Криму стають суперприбутковими.

"Влада керується брехнею... Вони керуються своєю вигодою, на превеликий жаль... Хто, який інвестор прийде в інвестиційно непривабливу країну, якою є зараз Україна, тому що йде війна?" - зазначив Тягнибок.

Нагадаємо, 26 липня відбудеться конкурс з продажу Одеського припортового заводу (ОПЗ). Фонд держмайна України запропонував стартову ціну за 99,567% ОПЗ - 13,175 млрд грн. При цьому прем'єр-міністр України Володимир Гройсман допустив, що приватизацію ОПЗ можуть спробувати заблокувати.