Норми споживання газу без лічильників знизять вдвічі - уряд

Норми споживання газу без лічильників знизять вдвічі - уряд

Кабінет Міністрів нагадав, що з нового опалювального сезону норма споживання газу для тих, хто не має лічильників, буде знижена вдвічі.

Про це йдеться у звіті уряду за ІІ квартал.

«Скориговано норму природного газу для опалення на квадратний метр опалювальної площі на місяць. Зменшення з 7 до 5,5 кубометрів призведе до зменшення нарахувань для домогосподарства, які не мають приладів обліку», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нові норми споживання газу для тих, у кого немає лічильників, були ухвалені наприкінці квітня поточного року.

Відповідно до постанови, держава при наданні субсидій буде виходити з норми споживання газу 5,5 кубометрів на опалення 1 кв. м площі (індивідуальною системою опалення) замість 7 кубометрів, як було у минулому сезоні.

При розрахунку субсидій для громадян, які використовують газ для приготування їжі (за наявності газового лічильника та централізованого гарячого водопостачання), буде використовуватися норма 4,4 кубометрів на особу в місяць (замість раніше чинної норми 6 кубометрів).

У тих же умовах, але за відсутності централізованого гарячого водопостачання і газового водонагрівача, діятиме норма 7,1 куб. м на особу (замість 9). За наявності газового водонагрівача нова норма становитиме 14 куб. м (стара норма – 18).

Як повідомлялося, єдина гранична роздрібна ціна на газ для побутових споживачів з 1 травня 2016 року становить 6,879 тис. грн за 1 тис. кубометрів. Для виробників теплової енергії ціна становить 6,81 тис. грн за 1 тис. кубометрів (з урахуванням тарифів на транспортування та ПДВ).

Джерело