«Новини тижня одним постом» - Олег Пономар

«Новини тижня одним постом» - Олег Пономар

12.02.2017 НЕДІЛЯ – ВОСКРЕСЕНЬЕ

Доброго вечора/ранку, друзі. Цілий тиждень — одним постом.

-Гройсман під час перемовин у Брюсселі домовився з президентом Єврокомісії Юнкером про надання Україні другого траншу у розмірі €600 мільйонів за кілька тижнів.

-Між Україною та США підписано міжурядову угоду щодо покращення дотримання податкових правил та застосування закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA). Це обмежить можливості для фінансового ґешефтярства й ухилення від податків в Україні.

-Верховна Рада ратифікувала угоду є Європейською організацією з питань юстиції.

-Нацрада покарала 8 радіостанцій за недотримання квот на українську музику.

-Україна й Туреччина домовились про в’їзд громадян за «внутрішніми» паспортами.

-Євросоюз продовжить санкції проти колишнього президента України Януковича та його оточення на наступний рік.

-США надають з бюджету біля $160 мільйонів на діяльність «Центру глобальної взаємодії», скеровану на інформаційну боротьбу проти Росії.

-Як ми з вами й передбачали, Трамп лобіюватиме постачання зрідженого газу до Європи і видавлюватиме «Газпром» з ринку. І звичайно, Трамп проти Північного потку-2.

-До Конґресу США внесено законопроект, який обмежить можливості адміністрації Трампа знімати санкції стосовно Росії.

-Апеляційний суд США залишив у силі заборону на виконання указу Трампа про мігрантів.

-Директор Національної розвідки та голова ЦРУ стануть членами кабінету Трампа.

-США збудують в Грузії військову базу подібну до Гогенфельс в Німеччині.

- Парламент Шотландії проголосував проти Brexit.

-Через «випадковий» авіаудар ВКС Росії під Аль-Бабом (Сирія) загинули три турецькі солдати, ще одинадцятеро було поранено.

-Бонус-новина: легкоатлетів Росії відлучено від усіх міжнародних змагань до листопада. В Тюмені вже забрали Чемпіонат Світу-2021 з біатлону.

-Радник президента США з питань національної безпеки Майк Флінн обговорював з послом Росії у США проблему антиросійських санкцій ще до обрання Трампа президентом, що порушує закони американської політики.

-Держсекретар США Рекс Тіллерсон провів тривалі перемовини з головою МЗС Канади Христею Фріланд. Напередодні зустрічі Тіллерсона з Лавровим важливо, що він рідною англійською мовою отримав усю інформацію стосовно України та антиросійських санкцій від проукраїнського політика з країни-великого друга й сусіда США — Канади, яка ще й є важливим членом НАТО та G7. Ця інформація повинна засіятись у голові Тіллерсона і слова Лаврова падатимуть уже на підготовлений ґрунт.

ПРО УМОВНОГО ҐІВІ.

Тут немає жодної ейфорії чи досягнення. Це проста й чітка технологія російських спецслужб. Коли створювались так звані «народні республіки», то їм треба було надати стихійних і народних рис. Російські ЗМІ (та наші корисні ЗМІ-ідіоти) розкручували та героїзували, демонізували лялькових народних персонажів — Дід Мороз Ґубарєв, нарик Пономарьов, козак Дрьомов, справедливий Мозґовой, простий хлопака Моторола, екзотичний Бабай, тощо.Зараз, коли Донбас має повертатись до України, ці персонажі вже не потрібні. Все має виглядати буденно, рутинно та знеособленно. Вони виконали свою роль і російські спецслужби їх утилізують. Се ля ві.

ЛИХОМАНКА ПО ТРАМПУ-6

Команда Трампа лише недавно сформувалась, та ми бачимо, що маховик почав крутитись швидше ВЖЕ. Що нам готує майбутнє і куди ми йдемо?

СИРІЯ. В Сирії буде створено «зони безпеки», куди буде заборонено заходити Росії. За Обами не вдалось встановити всеосяжну безпілотну зону, про яку я писав. Її було фрагментарно встановлено Туреччиною, але зараз зрозуміло, що вона не працює. Цього разу США діятимуть жорсткіше. Це буде дуже цікаво, особливо у світлі нещодавнього нальоту російської авіації на турків.

УКРАЇНА. Трамп зробив дві цікаві заяви. Перша. Доля українських (за Україну) санкцій проти Росії вирішиться протягом найближчих місяців. Друга. Потрібен певний час, аби розібратися, що відбувається на сході України (хоча найповніший звіт Пентаґону про події там Трамп отримав). Якщо перекласти людською мовою, то це так: «Вольдемаре, якщо ти тихенько забереш увесь свій мотлох з Донбасу, так ніби його там ніколи й не було, то ти дуже полегшиш життя і собі і мені. Наприклад, до травневого саміту НАТО».

РОСІЯ. Трамп вважає, що Росії стратегічну ядерну зброю мати не можна. Це погана іграшка в неадекватних руках. І вибір в Росїї тут невеликий — або добровільно відмовитись від неї, або США виходять (не продовжують) з Угоди СНЗ-3 (про стратегічну наступальну зброю) і розпочинаються рейґанівські перегони озброєнь. Враховуючи стан російської економіки та порожню скарбницю, вибір в Росії невеликий.

ДВА ПРИКЛАДИ ЯК ЗМІ РОБЛЯТЬ З НАС ІДІОТІВ

1. Я писав ще з першої «лихоманки» по Трампу, що з обранням Трампа, НАТО нічого не загрожує. Це була надійна інформація буквально через тиждень після виборів (незважаючи на кілька його туманних передвиборних фраз стосовно НАТО).Єдності й могутності НАТО нічого не загрожує. Навпаки, НАТО стане сильнішою, бо країни-учасники більше витрачатимуть на армію. Бо республіканці завжди були адептами сильної НАТО. І нещодавня розмова Трампа та Генсека НАТО це підтверджує. Але! ЗМІ дають таку новину: «Трамп згодився взяти участь у саміті НАТО!». В мене питання: а як інакше?? США – це хребет НАТО, її серце, двигун, пальне, батько й гаманець. Як взагалі можливий саміт НАТО без президента США? Для чого давати такі дебільні заголовки? Для чого з нас робити ідіотів?

2. Можлива зустріч нашого президента з Трампом. ЗМІ подають це як сенсацію: «Трамп зустрінеться з Порошенком швидше ніж з Путіном!». В мене питання: а як інакше? США — союзник в цій війні України, а не Росії. США надали нам біля $5 мільярдів (кредитних гарантій та військової допомоги) протягом цих трьох років. Американські інструктори навчають наших солдатів. У Чорному морі американські кораблі захищають наш південний кордон. США допомагають нам з поліцією, митницею, прикордонниками, спецслужбами, прокуратурою, антикорупційними органами, тощо, тощо. А Росія від США протягом цих трьох років отримала СІМ пакетів санкцій, депортацію дипломатів, приниження в Раді Безпеки ООН, тощо.

Тож враховуючи все це, з ким має президент США зустрітись раніше — з президентом України чи Росії? Хіба це не єдино логічно — зустрітись спочатку зі союзником, а не з ворогом?

Ось два приклади, як ЗМІ роблять нас ідіотами. Замість того, аби робити нас шановними громадянами великої й міцної європейської країни. Країни, яка мужньо бореться з агресором уже три роки. Не соромно? (риторичне питання)

Олег Пономар