"Інспектор Фреймут" відвідає з інспекцією приватні і державні клініки

У середу, 13 травня, о 22:00 в ефірі телеканалу "1+1" глядачі побачать сьомий епізод програми "Інспектор Фреймут", присвячений українській медицині. Ця тема – одна з найбільш гострих і болючих для українського суспільства. Тому ведуча програми Ольга Фреймут разом з командою провели "інспекцію" різних медичних установ в Україні. Прокоментувати кадри "інспекцій" запросили Міністра охорони Здоров'я України Олександра Квіташвілі, який відверто відповість на запитання ведучої про стан української медицини.

Щоб з'ясувати, яку медичну допомогу отримують мешканці українських сіл, Ольга Фреймут відправиться в село Підгірці Львівської області, де живуть її рідні бабуся Юлія і дідусь Микола. "Маска" (чоловік, який сам користувався послугами сільської швидкої) розповів, що карету швидкої допомоги в селі можна чекати годинами. А водії навіть відмовляються везти дітей в лікарню за екстреним викликом, поки батьки не заправлять автомобіль. Ведуча спробує перевірити, чи це правда.

Наступними пунктами "інспекції" стануть клініка "Борис" - одна з найдорожчих приватних клінік України, екстрений виклик якої коштує 1300 грн, і державна Лікарня швидкої допомоги в Києві, яка всіх пацієнтів приймає безкоштовно. Перш ніж розпочати "інспекцію" Лікарні швидкої допомоги, Ольга Фреймут провела експеримент, загорнувшись у старий одяг і 20 хвилин пролежавши на тротуарі. Таким чином ведуча хотіла з'ясувати, наскільки чуйні жителі столиці, і як скоро прийдуть на допомогу людині, який лежить на землі.

У самій же Лікарні швидкої допомоги "Інспектор Фреймут" насамперед спробувала з'ясувати, чим годують хворих на 2,5 гривні в день. А саме таку суму виділяє держава на триразове харчування одного хворого. Також глядачі дізнаються, чи правда те, що у Лікарні швидкої допомоги пацієнти замість палат лежать прямо в коридорах, і що хворим потрібно купувати самостійно всі ліки, навіть шприци. Ці кадри також прокоментує Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі.

У програмі глядачі також побачать вражаюче відео скандальної "інспекції" Психоневрологічної лікарні №1 ім. Павлова. "Маска", колишній санітар цієї клініки, розповів команді проекту шокуючі подробиці, приховані від сторонніх очей. Кадри, зняті прихованою камерою, команда "Інспектора Фреймут" не рекомендує дивитися людям зі слабкими нервами і неповнолітнім глядачам. Щоб висвітлити проблему дітей-сиріт, які часто потрапляють в психіатричні лікарні, ставши жертвами маніпуляцій родичів і влади з метою отримання вигоди, Ольга Фреймут познайомиться з правозахисницею з Одеси Тетяною Макаровою, багато років займається цією проблематикою.

Джерело: http://tsn.ua/