Інтернет скоро піде в минуле

Інтернет скоро піде в минуле

У наступному році запланована реалізація масштабного за своїм розмахом проекту «Аутернет».

Маючи схожу назву з всесвітньою системою, відповідальною за доступ до веб-сторінок, Аутернет буде використовуватися в аналогічних цілях. Основною відмінністю, якщо порівнювати його зі звичним нам Інтернетом, є позиціонування першого в якості єдиного і повністю безкоштовного бездротового сигналу Wi-Fi, який стане доступний кожному жителю нашої планети. А джерело цього сигналу, як можна здогадатися, буде розташований зовсім не на землі, а в космосі, повідомляє cikavosti.com.

По суті, «Аутернет» — це сукупність джерел сигналів, яку буде представляти собою гігантський за дальністю своєї дії аналог Wi-Fi-роутера, та накриє всю планету і не потребуватиме пароля для підключення.

Певна організація Media Development Investment Fund (MDIF) вирішила в один момент «вбити бізнес» практично всіх світових провайдерів інтернету. Вони планують запустити на низьку навколоземну орбіту велику кількість супутників, які будуть надавати безкоштовний доступ до інтернету всім користувачам, у яких є ґаджети з Wi Fi. Грандіозний проект «Аутернет» буде базуватися на технології «datacasting».

Супутники матимуть формат CubeSat, малих штучних супутників Землі для дослідження космосу.

Кожен з космічних апаратів повинен приймати сигнал з наземних станцій, розташованих у всіх частинах світу. Використовуючи методику на основі протоколу користувацьких дейтаграм багатозадачності — User Datagram Protocol (UDP), Аутернет здатний відкрити доступ в кіберсвіт всім без винятку

Джерело