Одеський правоохоронець обміняв себе на жінок-заручниць

Героїчний вчинок здійснив одеський міліціонер. Задля порятунку жінок-заручниць він добровільно здався терористу.

20 травня о 14:30 до одеської міліції надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік під загрозою застосування зброї захопив у заручники двох працівниць аптеки на вулиці Пантелеймонівській, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Одеській області.

На місце події виїхали співробітники міліції і вмовили правопорушника відпустити заручників в обмін на одного з правоохоронців. Обміняти себе на двох жінок наважився заступник начальника ГУМВС України в Одеській області полковник міліції Дмитро Головін.

Далі при проведені оперативної комбінації злочинець був схоплений і знешкоджений. Правоохоронці діяли чітко та професійно, ніхто з присутніх не постраждав.

Зловмисника доставили до Приморського райвідділу міліції для з’ясування всіх обставин подій. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст.147 (захоплення заручників).

Зброю вилучено та направлено на дослідження. Рішення по відкриття ще одного кримінального провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю буде прийнято по завершенню експертизи.

Триває слідство.