Олігархи вирішують долю України

Олігархи вирішують долю України

У Києві 19 грудня відбулася зустріч українських олігархів та їхніх представників, на якій обговорювалася економічна ситуація в Україні та варіанти виходу з економічної кризи.

Ініціатором зустрічі був народний депутат, екс-голова Донецької області Сергій Тарута. Загалом на ній були присутні близько 30 відомих бізнесменів, серед яких Віктор Пінчук, Василь Хмельницький, Олег Бахматюк, власники кількох великих торгових мереж, а також представник холдингу Ріната Ахметова, повідомляють "Спектр Новини" із посиланням на  «Українську правду».

Учасники не прийняли ніякого звернення, але визначили основні тези і створили робочу групу, яка наступного тижня має доопрацювати спільну заяву щодо плану стабілізації та розвитку країни. Тарута сподівається, що звернення великих підприємців до суспільства вдасться узгодити і підписати до кінця 2015 року.

Перша зустріч представників великого бізнесу «за закритими дверима» відбулася наприкінці серпня 2015 року, після чого журналісти стали писати «про змову олігархів» проти нинішньої влади. Сергій Тарута тоді пояснив, що бізнесмени вважають кризу, яка наростає в країні, «вкрай небезпечною» і пропонують прийняти екстренні заходи для порятунку України.