Олія льону дозволяє прискорити процес схуднення

Олія льону дозволяє прискорити процес схуднення

Лляна олія давно відома своїми лікувальними і косметичними властивостями. Вона включає в себе жирні кислоти ОМЕГА-3, ОМАГА-6 і ОМЕГА-9, а також цілий ряд різних вітамінів. Наявність ОМЕГА-3 в олії льону, яка контролює обмін речовин, дозволяє прискорити процес схуднення. Про те, як правильно приймати лляну олію, щоб скинути вагу, читайте далі.

Як приймати лляну олію для схуднення

Щоб лляна олія допомогла схуднути, приймайте її за 15 хвилин до сніданку вранці та за 15 хвилин до сну ввечері. Оптимальна доза – столова ложка. Олію не обов'язково пити в чистому вигляді, нею можна збагачувати йогурти, кефір, сир та інші продукти. Єдиний момент, не додавайте олію в гарячі продукти, висока температура вбиває всі корисні властивості.

Пити лляну олію потрібно протягом 3 місяців щодня. За словами тих, хто вже пробував такий метод схуднення, додатково не потрібно займатися спортом або дотримуватися суворих правил харчування. Але переїдати не варто, як і зловживати солодким, борошняним, а також фастфудом. Старайтеся, щоб у вашому раціоні були свіжі і якісні продукти. Хоча, ця порада стосується не лише періоду схуднення. Пам'ятайте, останній прийом їжі повинен бути за 2 години до сну, а останній прийом олії – за 15 хвилин.

В ідеалі ваше харчування повинне містити в собі принципи здорового харчування: з ранку - складні вуглеводи, увечері - білки. Білий хліб замініть чорним або сірим, відмовтеся від солодкої дріжджової випічки, а також жирного м'яса.

Результат від прийому олії льону ви побачите вже через 3-4 тижні.

Олію льону можна замінити лляним насінням: у стакан кефіру додайте 2 столові ложки насіння льону (без гірки). Їжте таку суміш вранці і ввечері протягом двох місяців. Це не тільки допоможе схуднути, але і матиме сприятливий вплив на стан шкіри і волосся.

Протипоказання

Лляну олію неможна використовувати як засіб для схуднення, якщо ви приймаєте гормональні препарати, антибіотики, противірусні препарати.

Також лляна олія протипоказана людям з жовчнокам'яної хворобою, панкреатитом, при кісти матки і придатків, атеросклерозі.

Джерело gazeta.ua