"Черговий абсурд" - Вікторія Сюмар

"Черговий абсурд" - Вікторія Сюмар

Сьогоднішній день почався зі статті в The Economist з промовистою назвою «Путін виграЄ цю війну»…

Далі - свіжа Марʼяна, кілька дописів волонтерів про колапс на митниці… і от черговий абсурд - Петро Порошенко знову заблокували надважливі відрядження до Польщі і США.

У Польщі планувалася зустріч з членами нової коаліції в парламенті для обговорення кризи з перевізниками. Не розумію чому там сьогодні немає нашого міністра та інших відповідальних осіб.

У США - виступ на молитовному сніданку разом з Джонсоном перед десятками конгресменів та впливовими американськими політиками. Виступ та участь на конгресі в IDU, зустрічі в Пентагоні і тд.

Нагадаю, зараз на кону 62млрд дол американської допомоги та можливість отримати нові види озброєнь…

Але ні, майор Погранслужби сказав «нє вєлєно». Сказав пʼятому Президентові.

Туди правда поїхало декілька десятків слуг народу. За гроші державного бюджету. Напевно розказувати про «політичну єдність» і про «демократичну Україну», яка протистоїть авторитарні росіі…

Вам може подобатися або не подобатися опозиція. Але без неї країна перетворюється на дику монархію в стилі «чєго ізволітє». І вибачте, але це ніяк не допомагає вигравати війну. Бо виграти її можна лише в справжній єдності і в роботі всіх і кожного. Не на свої амбіції. На Україну.

Це все - #епохаабсурду. І саме це зумовлює заголовки в The Economist. Дії тих, хто несе відповідальність за країну сьогодні і останні вже майже пʼять років.