Під Маріуполем сили ВСУ відбили атаку диверсійної групи бойовиків

Під Маріуполем сили ВСУ відбили атаку диверсійної групи бойовиків

25 серпня з 18 години і до опівночі ситуація в зоні АТО залишалася напруженою. Вже за типовою тактикою, незаконні збройні формування основну активність проявляли у темну пору доби. Саме у цей час, ворог, усупереч Мінським домовленостям, активно використовував озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів, повідомляє "Спектр новости" з посиланням на прес-центр АТО.

Поблизу Донецька, близько 20 години, по українському опорному пункту в Пісках, та двічі по наших позиціях в Опитному бойовики вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів. А по силах АТО в Авдіївці працювала 122-міліметрова артилерія. 

"Майже о 21 годині, окупанти з артилерії калібру 152 міліметри та гранатометів обстріляли наші оборонні рубежі у Троїцькому, а 122-міліметрова артилерія бандформувань била по Мар’їнці. Також у вечері, під артилерійським вогнем найманців опинилося селище Новоселівка Друга. А близько опівночі, окупанти з озброєння БМП вели вогонь по українських захисниках в Опитному і Красногорівці. Крім того, цинічно нарощуючи ескалацію у регіоні, з 23 години і майже до опівночі, злочинці обстрілювали зі 122-міліметрової артилерії цивільні квартали Авдіївки", - доповів речник штабу АТО Анатолій Стельмах. 

Неспокійно наприкінці доби було і в районі Маріуполя. Близько 19 години тричі по наших опорних пунктах у Старогнатівці били ворожі міномети. А о 19.50, диверсійно-розвідувальна група противника намагалася обійти українські позиції поблизу Новотроїцького. В результаті бойового зіткнення бандити відступили. 

На Луганщині, ввечері, в епіцентрі протистояння опинилося селище Станиця Луганська. По силах АТО в цьому населеному пункті декілька разів найманці вели вогонь з гранатометів, мінометів та великокаліберних кулеметів. 

Загалом, упродовж вчорашньої доби – 25 серпня, російсько-терористичні війська 92 рази порушили режим припинення вогню. 9 разів найманці застосовували артилерію, 37 – міномети, 19 гранатомети.