Печерський суд Києва арештував директора харківського комунального підприємства "Жилкомсервіс" Олександра Яковлєва

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у Facebook, передає Еспресо.TV.

"Головне слідче управління МВС у Києві, довело до логічного висновку одну зі справ з букета розслідуваних, за звинуваченням команди мера Харкова Геннадія Кернеса в шахрайських і корупційних діях. Всі харків'яни пам'ятають "Жилкомсервіс" і його беззмінного директора Олександра Яковлєва, призначеного Кернесом на цю посаду. За кілька років про "красу" цієї структури в Харкові не писав і не говорив тільки ледачий: підвищені відрахування за послуги і неіснуючі роботи, знущання над мешканцями багатоповерхівок та невмотивовані витрати цього міського комунального підприємства, під керуванням мерії - викликали багато питань", - нагадав міністр.

За словами Авакова, сьогодні його заарештували.

"Але, скільки мотузочці не витися. Сьогодні рішенням Печерського суду Києва узятий під варту директор КП "Жилкомсервіс" Яковлєв О.О. Йому пред'явлено звинувачення в тому, що він зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з головним бухгалтером вказаного підприємства Кузнєцовою І.Е., шляхом службової підробки, розтратив гроші комунального підприємства "Жилкомсервіс" на загальну суму 10 млн 393 тис. грн, чим заподіяв збитку державі, в особі комунальної громади Харкова в особливо великих розмірах.

Як сказано в пред'явленій підозрі: своїми навмисними діями Яковлєв О. О., вчинив злочин, передбачений ч.5 ст. 191 КК України (покарання від 7 до 12 років позбавлення волі). І директор "Жилкомсервісу" і його головний бухгалтер сьогодні взяті під варту в залі суду і перебувають у в'язниці. Кожному судом визначено можливий заставу до кінця слідства і судового процесу 1 млн 200 тис. грн", - розповів Аваков.