Пенсійний фонд буде обслуговувати пенсіонерів незалежно від місця проживання

Пенсійний фонд буде обслуговувати пенсіонерів незалежно від місця проживання

Зміна принципу роботи фонду передбачена новою стратегією модернізації та розвитку Пенсійного фонду до 2020 року, яку затвердив Кабінет міністрів на засіданні в середу, 14 вересня.
"Цей стратегічний документ передбачає стратегічні напрями модернізації та розвитку Пенсійного фонду на період до 2020 року", - сказала перший заступник міністра соціальної політики Ольга Крентовська в ході засідання.

Йдеться насамперед про підвищення продуктивності та якості обслуговування у сфері пенсійного забезпечення; вдосконалення системи управління фінансовими ресурсами Пенсійного фонду України; упровадження новітніх технологій адміністрування пенсійної системи, зміцнення та модернізацію її інформаційних ресурсів і технічної бази, підвищення ефективності системи управління, перехід на електронний документообіг; підвищення рівня довіри населення до Пенсійного фонду України та його службових осіб тощо.
Вже до кінця 2016 року кожен пенсіонер зможе звернутися в будь-яке зручне для нього відділення Пенсійного фонду, навіть якщо воно перебуває не за місцем проживання. І громадянинові зобов'язані будуть надати повне обслуговування. Цю можливість обслуговування громадян буде забезпечено на рівні громад.
Тривалість процесу призначення пенсій займатиме близько 15 хвилин, інформує прес-служба Пенсійного фонду.
«Планується значно розширити мережу точок доступу до одержання пенсійних послуг, які будуть максимально наближені до місця проживання громадян. Передбачається значно скоротити час для надання таких послуг, в тому числі за рахунок сучасних інформаційних технологій. Так якщо зараз процес призначення пенсій триває до 10 днів, то незабаром він буде займати 15-20 хв.» – йдеться у повідомленні.