Перші жінки-боксерки боксували в довгих сукнях, з вишуканими зачісками і в шляпках

Перші жінки-боксерки боксували в довгих сукнях, з вишуканими зачісками і в шляпках

Історія жіночого боксу починалася в дворах, парках і на берегах водойм. Жінки боксували без боксерських рукавиць. Волосся викладали у вишукану зачіску, одягали довгу сукню чи спідницю, на голову - елегантну шляпку. На ногах могли бути черевики або туфлі, інколи змагалися й босоніж. Зі світлин видно, що для бою підбирали однакову комплекцію учасниць, а зріст ролі не грав. Глядачами виступали друзі, знайомі і рідні учасниць.

Перші професійні боксерські рукавиці могли бути лише шкіряними, без будь-яких пошкоджень. В середину напихали кінський волос, через те вони були легкими. Ними можна було нанести сильний удар.

Наприкінці XIX століття жіночий бокс отримав широку популярність в Америці. Але суспільство не надто було готове споглядати від жінок таку жорстокість, як від чоловіків. Тому він вважався розвагою нижчих верств населення. Бої проходили підпільно. Офіційний жіночий бокс з'явився і 1904 році на Олімпійських іграх в американському місті Сант-Луїс.

Але й надалі в багатьох країнах жінкам заборонялося боксувати.

 

В 1988 році Шведська Асоціація боксерів любителів санкціонувала змагання для жінок. А в 1997 році долучилася і Британська асоціація. Серед жінок організації розігрують престижні пояси WBA і WBC. Тривалість бою складається з 10 раундів по дві хвилини кожен.