Польща готується до другого туру президентських виборів

У Польщі триває «день тиші», протягом якого заборонена передвиборна агітація і оприлюднення нових даних опитувань напередодні другого туру виборів президента країни в неділю, 24 травня.

У ньому візьмуть участь двоє переможців першого туру: кандидат від опозиційної консервативно-популістської партії «Право і справедливість» Анджей Дуда, який був першим, і чинний президент Броніслав Коморовський, нині безпартійний, але обраний 2010 року як кандидат ліберальної проєвропейської партії «Громадянська платформа» – він був у першому турі другим, відставши від суперника менш як на 1 відсоток голосів.

За останніми опитуваннями, що були оприлюднені у п’ятницю, 22 травня, сили кандидатів у другому турі майже рівні. Зокрема, за одним із таких опитувань, Дуда випереджає Коморовського на пів відсотка, що вочевидь значно менше, ніж похибка дослідження. При цьому ще понад 8 відсотків виборців заявили, що досі не визначилися.

Також у п’ятницю, останнього дня кампанії, на Коморовського здійснили хуліганський напад у місті Торуні – на нього накинувся чоловік, якого затримала охорона.

Джерело: http://www.radiosvoboda.org/